W miniony weekend 19 czerwca na Torze wyścigów konnych Służewiec w Warszawie odbyło się uroczyste otwarcie Agrobazaru zorganizowanego przez Stowarzyszenie „Polska Ekologia” oraz Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego.
Agrobazar to odpowiedź na aktualne potrzeby konsumentów, którzy w obliczu pandemii koronawirusa, zwracają większą uwagę na kupowane produkty. Szukają tych o wysokiej jakości, z pewnego źródła, posiadających certyfikaty jakości.
Od wystawców, którzy przybyli licznie z całej Polski, można było kupić sery, mleko, wypiekane na miejscu pieczywo, wędliny, owoce i warzywa. Na stoisku Stowarzyszenia Sady Grójeckie dostępne były certyfikowane Jabłka Grójeckie z Chronionym Oznaczeniem Geograficznym, soki tłoczone NFC w dwóch objętościach (butelka szklana 0,3 l oraz Bag in Box 3 l), a także naturalny napój energetyzujący na bazie soku jabłkowego! Wszystko w myśl zasady „Od Pola do Stołu” – a więc bez pośredników.
Odwiedzający byli zaskoczeni różnorodnością i jakością rodzimych produktów.
Weekendowy Agrobazar potrwa do 16 października. Regularnie co tydzień warszawski Służewiec będzie zamieniał się w bazar z żywnością najwyższej jakości.
Info.